Δήμος Σαλαμίνας: "Η καθαριότητα της πόλης είναι ζήτημα που μας αφορά όλους"

>> Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2009

Ο Δήμαρχος κ. Σπ. Σοφράς και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σαλαμίνας δηλώνουν ότι ,η καθαριότητα και γενικά η προστασία του Περιβάλλοντος, αποτελούν την πρώτη προτεραιότητα της σημερινής Δημοτικής Αρχής.

Η Υπηρεσία Καθαριότητας ως σύνολο, αλλά και ο καθένας μας ξεχωριστά, πρέπει να συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις για να διατηρήσουμε την πόλη καθαρή, για να δώσουμε στη Σαλαμίνα την εικόνα που δικαιούται και που όλοι επιθυμούμε.


Το σημαντικότερο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή είναι βεβαίως μια καλά οργανωμένη και πλήρως εξοπλισμένη υπηρεσία καθαριότητας. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συνεργασία και η ενεργός συμμετοχή των Δημοτών σε αυτή την
προσπάθεια, στη βάση ενός πλαισίου αρχών που θα καθορίζει τους όρους αυτής της συνεργασίας. Αυτό επιχειρεί ο παρών κανονισμός.Η ραγδαία κακοποίηση του περιβάλλοντος στην εποχή μας καθιστά επιτακτική την ανάγκη να το προστατεύσουμε και να το διαχειριστούμε σωστά, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να εξασφαλίσουμε μια ικανοποιητική ποιότητα ζωής για μας και τα παιδιά μας.


Σ’ αυτή την συνεχή προσπάθεια σημαντικός είναι ο
ρόλος που μπορεί να έχει η θέσπιση και η αυστηρή εφαρμογή ενός σύγχρονου κανονισμού καθαριότητας, που θα ρυθμίζει την καθημερινότητα της πόλης στα θέματα αυτά και θα καλύπτει όλο το πλέγμα των σχέσεων πολιτών και υπηρεσίας, με ξεκάθαρους όρους σε ότι αφορά τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις και των δύο.

Ο παρών κανονισμός έχει πρωτίστως «εκπαιδευτικό χαρακτήρα» παρά το ότι, στο πλαίσιο των διατάξεων του, ως αποτρεπτικό μέσο, προβλέπει κυρώσεις. Τα κατασταλτικά μέτρα που προβλέπονται στον κανονισμό είναι το τελευταίο μέσον που θα χρησιμοποιήσει η Δημοτική Αρχή και μόνο εκεί που θα αποτύχει η «συνεννόηση» και η «πειθώ». Η καθαριότητα της πόλης είναι ζήτημα που μας αφορά όλους.


Ένας Δήμος και μια Σαλαμίνα αντάξια της ιστορίας της και του πολιτισμού της.

Δήμος Σαλαμίνας: www.salamina.gr

Περισσότερα: http://www.salamina.gr/epixeirisiako-programma.htm

http://salamispress.blogspot.com/

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP