Μεγαλοπρεπή εγκαίνια, βαρυσήμαντα μηνύματα

>> Κυριακή, 21 Ιουνίου 2009

«Είναι ώρα να επουλωθούν οι πληγές του μνημείου με την επιστροφή των μαρμάρων που τους ανήκουν». Με αυτή τη φάση ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας ολοκλήρωσε το χαιρετισμό του, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση για την ανάγκη επιστροφής των μαρμάρων που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε λόγο για ένα σύγχρονο μουσείο και ένα οικουμενικό μνημείο, τόνισε ότι «η Ελλάδα αποδεικνύει το σεβασμό της προς την ιστορία» και κατέληξε λέγοντας ότι «τα μηνύματα και οι συμβολισμοί του Ιερού Βράχου της Ακροπόλεως... μεταφέρουν σε κάθε γωνιά του κόσμου την ουσία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού:

Δημοκρατία, γνώση, λιτότητα, αισθητική.

Ως «τόπο μεγάλης σημασία για την ανθρωπότητα», χαρακτήρισε το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, ο γενικός διευθυντής της ΟΥΝΕΣΚΟ, Κοϊσίρο Ματσούρα και τόνισε ότι ο Οργανισμός είναι έτοιμος να βοηθήσει και να συγκαλέσει τις απαραίτητες συναντήσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Βρετανία, «με σκοπό να επιτευχθεί μια αμοιβαίως ικανοποιητική λύση στο θέμα των μαρμάρων του Παρθενώνα».
Περισσ
ότερα: skai.gr

It looks as if we’re running out of arguments. In the long-running dispute over who should have the Marbles... The Greeks may have just played the winning card!
Περισσότερα: timesonline.co.uk

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP