ΥΠΕΧΩΔΕ: ανακοινώθηκε ο κεντρικός άξονας Ποδηλατοδρόμων στην Αθήνα

>> Σάββατο, 20 Ιουνίου 2009Με αφορμή τη συνάντηση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ με τους εκπροσώπους του Συλλόγου «Ποδηλάτες της Αθήνας», το ΥΠΕΧΩΔΕ ανακοίνωσε πως προχωρεί στον ολοκληρωμένο σχεδιασμό και τη σταδιακή υλοποίηση των βασικών υποδομών για το ποδήλατο στο Μητροπολιτικό Συγκρότημα της Αθήνας.

Συγκεκριμένα , ο σχεδιασμός του ΥΠΕΧΩΔΕ υλοποιείται ως εξής:

1) Με απόφαση του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιά ανατίθεται η μελέτη του κεντρικού άξονα ποδηλατοδρόμων του Μητροπολιτικού Συγκροτήματος της Αθήνας. Η μελέτη θα εκπονηθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ με την υποστήριξη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, μέσω δύο προγραμμάτων, που θα ολοκληρωθούν σε 8 μήνες και θα ακολουθήσει η κατασκευή του υπερτοπικού αυτού έργου από το ΥΠΕΧΩΔΕ κατά τμήματα – νότιο και βόρειο τμήμα-.

Το κατ αρχήν προεκτιμώμενο κόστος κατασκευής είναι 7 εκατομμύρια ευρώ για το σύνολο του άξονα και θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

Πρόκειται για τη διαμόρφωση ενός υπερτοπικού άξονα ποδηλάτου μήκους 26,6 χλμ., με κατεύθυνση βορρά-νότου, που θα συνδέει την Κηφισιά (σταθμός ΗΣΑΠ) με τη θάλασσα (Φαληρικός όρμος) δια μέσου των Αρχαιολογικών Χώρων του κέντρου της Αθήνας. Στον άξονα αυτόν θα αρθρώνονται τα τοπικά δίκτυα ποδηλατοδρόμων αρμοδιότητας των Δήμων.

Περισσοτερα: econews.gr - http://www.podilates.gr/

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP