Πέντε χιλιάδες στρέμματα καμένα στον Υμηττό και πάλι από την αρχή

>> Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2009Πέντε χιλιάδες στρέμματα κάηκαν από την πρόσφατη πυρκαγιά στους πρόποδες του Υμηττού. Η φωτιά αποκάλυψε για άλλη μια φορά τη γύμνια του κρατικού μηχανισμού. Οι κάτοικοι των γύρω περιοχών όμως δεν κάθονται με σταυρωμένα χέρια. Δείτε στιγμιότυπα από τη χθεσινή κινητοποίηση της Επιτροπής Κατοίκων Γλυφάδας.


Τα δάση έχουν μετατραπεί σε χωματερές. Οι αρμοδιότητες χάνονται στο λαβύρινθο της γραφειοκρατίας. Για άλλη μια φορά, οι αρμόδιοι αλληλοκατηγορούνται για αδιαφορία και υποστηρίζουν φανατικά την αναρμοδιότητα τους.


Οι ελλείψεις στη Πυροσβεστική έρχονται για άλλη μια φορά στην επιφάνεια. Οι πυροσβέστες κάνουν λόγω για «γερασμένο» στόλο αεροπλάνων, για ελλείψεις προσωπικού σε νευραλγικές θέσεις (3.500 πυροσβέστες) ενώ οι εθελοντές καταγγέλλουν πως δεν έχουν το βασικό εξοπλισμό. Οι ευθύνες βαραίνουν τη κυβέρνηση. Οι δεσμεύσεις του 2008 πιθανότατα θα γίνουν δεσμεύσεις του 2009.

Οι γνωστές «προκλητικές» δηλώσεις επαναλαμβάνονται. Ο «στρατηγός άνεμος» και η «ασύμμετρη απειλή» του Βύρωνα Πολύδωρα εξελίχθηκαν στη καλοκαιρινή βροχούλα, του Χρήστου Μαρκογιαννάκη. Τα παραπάνω, «ψιθυρίζουν», αυτό που όλοι «βροντοφωνάζουν»: Ανακηρύξτε τον Υμηττό Εθνικό Δρυμό.

Είναι κάτι περισσότερο από εμφανές, πως κάθε προσπάθεια για προστασία των δασών φαντάζει πολύ μικρή στην απληστία ορισμένων.

Από τα 5.000 στρέμματα που έγιναν στάχτη στον Υμηττό τα 1.000 διεκδικούνται από ιδιώτες. Στη πλειοψηφία της η τοπική αυτοδιοίκηση της Γλυφάδας όχι μόνο δεν αντιπαρατίθεται των διεκδικήσεων αλλά τις στηρίζει.


Παναγιώτης Κωνσταντίνου

www.tvxs.gr

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP