Η Αττική αρχίζει να μαθαίνει τι γίνεται στη Δυτική Πύλη της Κολάσεως.

>> Τετάρτη, 20 Μαΐου 2009

Δεν είναι από άλλο πλανήτη. Είναι 30 λεπτά από το Σύνταγμα.

Και το ότι η γενική συνέλευση του Παναττικού Δικτύου Κινημάτων Πόλης έγινε στην Ελευσίνα αυτό πέτυχε: Να μάθουμε όλοι πού ζούμε.
Ένα παλιό γκράφιτι στη Νίκαια έγραφε πριν 15 χρόνια: «Είμαστε όλοι Αλβανοί». Η ζωή επιβεβαίωσε τον διορατικό Έλληνα που το έγραψε. Βιώνουμε όλοι τώρα τις άθλιες συνθήκες εργασίας, τους ‘μισθούς’ των 400 και 700 ευρώ την κατεδάφιση των συνδικαλιστικών και πολιτικών δικαιωμάτων.
Έτσι και σήμερα, μπορούμε να πούμε:


ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΕΥΣΙΝΙΩΤΕΣΟι ρύποι που εκπέμπονται στην ατμόσφαιρα ταξιδεύουν και Γλυφάδα και Παγκράτι και Βαρυμπόμπη και παντού. Τα λαχανικά που καλλιεργούνται στο Θριάσιο τα τρώνε κι οι Κοκκινιώτες κι οι Βυρωνιώτες. Και πάνω απ’ όλα: οι ίδιοι που σχεδιάζουν και πραγματοποιούν τις ρυθμίσεις στο Θριάσιο, αυτοί σχεδιάζουν και το ρυθμιστικό της Αθήνας, αυτοί τα χωροταξικά, για τα ίδια συμφέροντα θυσιάζονται ο Υμηττός και οι παραλίες.
Μα η συνέλευση του Παναττικού έδειξε και κάτι ακόμα: Το Θριάσιο δεν είναι πια ένα πρόβλημα μόνο των κατοίκων του. Τώρα είναι στην ατζέντα όλων των κινημάτων της Αττικής.


2 comments:

Διαρκής Κίνηση 20 Μαΐου 2009 - 9:23 μ.μ.  

Πρέπει πια να στέψουμε το βλέμμα μας προς το Θιάσιο. Είναι ζήτημα ζωής για όλους μας
Διαρκής Κίνηση http://xaidari.blogspot.com

Ανώνυμος,  22 Μαΐου 2009 - 8:55 μ.μ.  

'Ανεπίσημη' αναγγελία των ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΡΥΩΝ, η ρωσική πρόταση για κατασκευή ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ, ενώ πολιτικάντηδες και ΜΜΕ προσπαθούν να μας αποκοιμίζουν; http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/05/blog-post_8644.htmlhttp://www.youtube.com/watch?v=1d8G4mX70UY

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP