Κοινωνία & Φύση - Πόλη & Ελευθερία

>> Κυριακή, 24 Μαΐου 2009

B-FEST 27-31 Μαΐου

Η μηνιαία αντιεξουσιστική εφημερίδα "Βαβυλωνία" διοργανώνει διεθνές αντιεξουσιαστικό φεστιβάλ από 27 έως 31 Μαΐου στη σχολή Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256).

Η συνάντηση ακτιβιστών/ριών από όλη την Ελλάδα, από τα Βαλκάνια, την Ευρώπη, την Αμερική, την Ινδία σε καθημερινά εργαστήρια και ομιλίες – συζητήσεις με συγκεκριμένες θεματικές ενότητες, αποτελεί συμβολή στη συγκρότηση ενός κοινωνικού λόγου. Στην συγκρότηση προτάσεων και διερεύνηση του καθημερινού μας πράττειν.


Η τρίτη μέρα του φεστιβάλ (Παρασκευή 29 Μαΐου) είναι αφιερωμένη στην ενότητα Κοινωνία & Φύση - Πόλη & Ελευθερία. Δεν είναι μια μέρα θεωρίας και γενικού σχολιασμού, αλλά θα επιχειρήσουμε όλοι-ες μαζί τη διατύπωση προτάσεων και θα προσεγγίσουμε τρόπους για την πραγμάτωση τους στο παρόν!

Στις κοινωνικές διεργασίες που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα για την ενέργεια, την πόλη, το περιβάλλον, τη γεωργία και τη διατροφή, διευρύνεται μια δυναμική στην κατεύθυνση της αυτο-οργάνωσης και απεξάρτησης των πολιτών. Διαφαίνεται μια δυναμική στο επίπεδο πλέον της πραγμάτωσης και όχι σ' αυτό της συντεχνιακής – στείρας διεκδίκησης.

Η μεταφορά της διεθνούς εμπειρίας από ακτιβιστές όπως η Vandana Shiva, ο Chris Spannos, ο Michael Albert, ίσως μας δώσει τη δυνατότητα πιο ολοκληρωμένων συμπερασμάτων.
Όμως για να έχει υπόσταση αυτό το εγχείρημα, θεωρήσαμε σημαντική τη συμμετοχή σας στα εργαστήρια και τις ομιλίες – συζητήσεις αυτής της ημέρας. Η μεταφορά της γνώσης και εμπειρίας σας θα αποτελέσει ουσιαστική συμβολή στη διατύπωση όχι μόνο συμπερασμάτων αλλά και προτάσεων.

Η συμμετοχή αγροτών από την Πελοπόννησο και την Αιτ/νία, βιοκαλλιεργητών από την Κορινθία και την Αττική, εφαρμοσμένα εγχειρήματα τράπεζας σπόρων, φυσικής καλλιέργειας, ομοιδυναμικής και βιοδυναμικής γεωργίας, οικοκοινοτήτων, διακινητών προϊόντων μαζί με πολίτες από τα κινήματα της ενέργειας και της πόλης ευνοεί μια προσπάθεια σύνθεσης και δημιουργίας.


http://babyloniafest.blogspot.com/

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP