Κάθε αποτσίγαρο μπορεί να μολύνει 3 λίτρα του νερού της θάλασσας.

>> Πέμπτη, 21 Μαΐου 2009

Παγκοσμίως, οι άκρες τσιγάρων είναι ο πιό κοινός τύπος απορριμάτων. Το ίδρυμα WorldWatch υπολογίζει ότι το 2004 πάνω 5.5 τρισεκατομμύρια αποτσἰγαρα παρήχθησαν στον κόσμο.

Αυτός ο αριθμός θα ανέλθει 9 τρισεκατομμύριο (63% περισσότερο) τσιγάρων που παράγονται ετησίως μέχρι το 2025, κυρίως λόγω στην αύξηση στον παγκόσμιο πληθυσμό.

Χρησιμοποιώντας μια συντηρητ
ική αξία μόνο 5 χιλιοστογράμμων της τοξικής ουσίας στις ιδιαίτερα τοξικές χημικές ουσίες που περιλαμβάνονται σε κάθε άκρη, μπορούμε να υπολογίσουμε ότι το συνολικό βάρος αυτών των τύπων από τις χημικές ουσίες έχουμε διανείμει στον πλανήτη μας κατά τη διάρκεια των προηγούμενων 50 ετών για να είμαστε περίπου 500 εκατομμύριο χιλιόγραμμα.

Τα φίλτρα τσιγάρων, όπως συνήθως, δεν αποτελούνται από το έγγραφο, αλλά το οξικό άλας κυτταρίνης, ένας τύπος πλαστικού και εμμένει έτσι στο περιβάλλον για πολλά έτη.

Τα φίλτρα τσιγάρων, με σκοπό να απορροφήσουν την πίσσα και τις χημικές ουσίες όπως το κάδμιο, ο μόλυβδος και το αρσενικό, διηθούμούν αυτές τις χημικές ουσίες στο νερο όταν το φίλτρο φθάνει στη θάλασσα. Τα πειράματα έχουν δείξει ότι μόνο ένα φίλτρο τσιγάρων είναι αρκετά τοξικό να σκοτώσει τους ψύλλους ύδατος σε οκτώ λίτρα του ύδατος.

Τα αποτσιγαρα περιέχουν έναν μεγάλο αριθμό τοξικών χημικών ουσιών, συμπεριλαμβανομένης της νικοτίνης, υδροκυάνιο, κάδμιο, νικέλιο, υδράργυρος, αρσενικό, μονοξείδιο άνθρακα, νιτρικά άλατα, φορμαλδεϋδη, ακεταλδεϋδη και βενζόλιο.


Οι άκρες τσιγάρων είναι ένα από τα πιο συνηθέστερα αντικείμενα απορριμάτων στις παραλίες μας.

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP